StressFactor |
Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
ik ga akkoord

7 redenen waarom Sziget Festival het grootste festival ter wereld is!

1. The island of Freedom

Sziget Festival vindt plaats op een eiland (Obuda Island) in Boedapest. Dit jaar gaat het festival door tussen 8 en 14 augustus, dit wil zeggen dat er maar liefst 7 dagen festival zijn! Doordat het festival tijdens deze zeven dagen festival, enkel toegankelijk is voor festivalgangers, wordt dit eiland ook wel ‘The Island of Freedom’ genoemd. De festivalgangers krijgen ook een speciale naam en worden Szitizens genoemd.

2. De Line Up

Ieder jaar haalt het Sziget Festival belangrijke en unieke popsterren naar hun festival. Zo pakken ze dit jaar uit met een show van Shawn Mendes, Dua Lipa, Kygo, Kendrick Lamar en geven Mumford & Sons hun enigste Europese optreden op Sziget.

Img

3. De Szitizens

Maar liefst 500.000 bezoekers uit meer dan 120 landen komen ieder jaar het Island of Freedom afgezakt. Dat zijn meer bezoekers dan de twee tomorrowland-weekends samen.

Sziget

4. Het weer

De weersvoorspellingen zijn in Boedapest altijd goed! De gemiddelde temperatuur in Boedapest (in augustus) is 27°. Op een paar onweersbuien na regent het bijna nooit tijdens het Sziget festival. Maar na 7 dagen festival is een beetje verfrissing wel welkom niet?

Css

5. Stadscentrum

Afkoelen van deze zomerse temperaturen kan in het stadscentrum van Boedapest. Dit is op wandelafstand van het festivalterrein. Met de metro ben je zelfs op 10 minuten in het stadscentrum. Boedapest is een relatief oude stad en heeft prachtige bezienswaardigheden. In heel de stad zijn er maar liefst 1600 badhuizen te vinden.

Huffp

6. Camping unknown

Kamperen doe je waar je wil, een plaatstje in de shaduw? Check! Een plaatsje op het strand? Check! Of gewoon naast de Mainstage? Alles kan op het eiland van de vrijheid. Voor de avonturiers onder ons hebben Szitizens het initiatief genomen om een Facebookgroep op te richten waar de reizigers die alleen reizen samen kunnen kamperen.

Ml

7. Special party's

Iedere avond om 19u stipt tussen twee optredens in, organiseert Sziget een special party. Iedere avond kan je dus afzakken om met zijn alle gekleurde ballonnen, verfpoeder en fluosticks de lucht in te gooien. Als dat nog niet genoeg is organiseert Elrow een superlange eindshow aan de mainstage!

8U5A4056
Don't be shy, come say hi

Organiseer een festival op jouw school!