StressFactor | In deze 15 concertzalen kan je de winter (zonder festivals) overleven!
Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
ik ga akkoord

In deze 15 concertzalen kan je de winter (zonder festivals) overleven!

Concertzalen

Het sportpaleis is de grootste concertzaal van België, dat wisten we al. Maar weet je ook hoeveel volk er precies binnen kan? Het sportpaleis heeft een maximumcapaciteit van 23.001 personen. Maar de organisator kan beslissen om de zaal kleiner te maken tot 19.918 of zelfs 15.089 plaatsen. Het Koning Boudewijnstadion is natuurlijk geen concertzaal maar er kunnen maar liefst 50.093 kaartjes voor verkocht worden.

Hieronder staan maar liefst 15 concertzalen waar je minstens 1 goede artiest op zal terugvinden. Je zal deze winter dus geen problemen hebben om de festivalzomer even te vergeten. Geloof ons maar ;)

1. SPORTPALEIS - ANTWERPEN (18.400 personen)

Het Sportpaleis in Antwerpen werd gebouwd in 1933. En ligt op enkele meters van de Antwerpse Ring. Perfect bereikbaar dus. Er staan optredens van Little Mix, Lil Kleine, Volbeat, Tourist LeMC en Niels Destadsbader op het programma.

Sportpaleis - Alle concerten
Sportpaleis

2. PALEIS 12 - BRUSSEL (15.000)

Palais 12 (Palais douze) is een concertzaal in Brussel niet ver van het Atomium. Hoewel er voornamelijk Franstalige artiesten op het programma staan, komen er ook geregeld internationale artiesten naartoe! Zo zal Angèle er bijvoorbeeld twee keer optreden!

Paleis 12 - alle concerten
Paleis

3. VORST NATIONAAL - BRUSSEL (8.400)

Vorst Nationaal is een concertzaal in het zuiden van Brussel. Onder meer Lost Frequencies, Dermot Kennedy, Aya Nakamura en MIKA zullen er dit jaar nog een show spelen!

Vorst Nationaal - Alle concerten
Vorst

5. LOTTO ARENA - ANTWERPEN (5.218)

De Lotto Arena is het kleine broertje van het sportpaleis in Antwerpen. Het ligt dan ook op 10 meter van het sportpaleis. De Lotto arena staat vooral bekend om de grote sportwedstrijden die er gehouden worden. Maar op muzikaal vlak verschijnen er heel vaak concerten van bijvoorbeeld: Khalid, Flume, Angèle, Tamino en de JONAS BROTHERS!

Lotto Arena - Alle concerten
Lotto

6. STADSSCHOUWBURG - ANTWERPEN (2.060)

In de stadsschouwburg in Antwerpen vinden vooral veel theatershow plaats. Heel af en toe zal je er een artiest kunnen terugvinden en die is dan hoogstwaarschijnlijk Nederlandstalig. Denk maar aan Jan Smit of K3. Maar je kan er zeker terecht voor heel wat musicals als Mamma Mia of Nachtwacht.

Stadsschouwburg - Alle optredens
Stadssschouwburg

7. ANCIENNE BELGIQUE - BRUSSEL (2.000)

De Ancienne Belgique ligt in het centrum van Brussel en moet de drukst bezette concertzaal van België zijn. Bijna iedere dag staan er 1 of meerdere concerten gepland. Ieder genre komt aan bod en je moet er zeker eens geweest zijn! Dit jaar kan je nog optredens verwachten van YUNGBLUD, IBE, Loïc Nottet, LAUV, The Vamps, Sigrid, Die Antwoord, Charli XCX en nog veel meer!

Ancienne Belgique - alle concerten
Ancienne

8. KONINKLIJK CIRCUS - BRUSSEL (2.000)

Het koninklijk circus of Cirque Royal is een unieke concertzaal in België waar vooral veel klassieke concerten of eerder rustige concerten worden gehouden. Dit jaar kan je er uitzonderlijk Hozier, Lindsey Stirling en James Blake aan het werk zien. Zelfs Helmut Lotti is van de partij ;)

Cirque Royal - alle concerten
Koninklijk

9. RIVIERENHOF - ANTWERPEN (2.000)

Het rivierenhof in Antwerpen in een uniek openluchttheater dat vooral bekend staat om de reeks concerten die gehouden worden in de maand augustus en begin september. Zo staan dit jaar nog Bart Peeters en Arsenal op het programma.

Rivierenhof - alle concerten
Rivierenhof

10. DE ROMA - ANTWERPEN (1.500)

De roma is een kleine, maar gezellige zaal in Antwerpen die kans geeft aan talenten.

De Roma - alle concerten
De

11. VOORUIT - GENT (1.110)

Het Feestlokaal van Vooruit is een historisch zalencomplex van de Coöperatieve Maatschappij Vooruit aan de Sint-Pietersnieuwstraat in de Belgische stad Gent uit 1913. In de Vooruit is momenteel het gelijknamig kunstencentrum gevestigd dat een podium biedt aan diverse kunstdisciplines. Naast verschillende kunstprojecten staan bijvoorbeeld The Black Box Revelation en Gestapo Knallmuzik op het programma!

Vooruit - alle concerten
Vooruit

11. LA MADELEINE - BRUSSEL (1.050)

La Madeleine is het kleine franstalige zusje van de Ancienne Belgique maar liggen op wandelafstand van elkaar. Hoewel La Madeleine een kleiner zaaltje is, is het zeker populair bij de Franstalige Belgen. Niet verwonderlijk dus dat er vooral Franstalige artiesten geprogrammeerd staan. Dit jaar kan je er nog gaan kijken naar Blackbear, Lewis Capaldi, Julie Michaels, James Morisson, Little Big, Sam Fender en Alec Benjamin.

La madeleine - alle concerten
La

12. TRIX - ANTWERPEN (1.000)

De Trix in Antwerpen telt 2 kleine zalen. Op het programma staan vooral de iets hardere jongens geprogrammeerd, maar heel vaak is er ook plaats voor jonge opkomende talenten. Zoals Ten Tonnes, het jongere broertje van George Ezra bijvoorbeeld. Ook Jon Bellion, Gers Pardoel, IBE en Duncan Laurence staan daar dit jaar nog op het programma.

Trix - alle concerten
Trix

13. ZAPPA - ANTWERPEN (1.000)

De Zappa en Kavka zijn uitgegroeid van een jeugdhuis tot een volwaardige concertzaal. Kavka bevindt zich in het midden van Antwerpen terwijl je de zappa kan terugvinden aan de rand van Antwerpen. Hoewel er maar 1.000 bezoekers binnen kunnen staan er toch heel wat mooie namen op het programma. Niemand minder dan Conor Maynard zal er op het podium staan. Voor de rest zijn het vooral de stevigere band die hier afdak vinden.

Zappa/Kavka - alle concerten
Zappa

14. MUZIEKODROOM - HASSELT (850)

De muziekodroom is een beetje vergelijkbaar met de concertzalen Trix en Zappa. Jong muziekaal talent wordt daar afgewisseld met enkele leuke namen. Zo zal Gers Pardoel dit jaar nog het podium betreden in Hasselt.

Muziekodroom - Alle concerten
Muziekodroom

15. HET DEPOT - LEUVEN (850)

Als laatste is er ook nog het Depot in Leuven. Het is 1 van de kleinste 'grote' zalen in België maar dat maakt juist dat er plaats is voor intieme concerten. Het concert van Zwangere Guy later dit jaar was in No Time uitverkocht! En als we het over uitverkochte zalen hebben. Ook 'Snelle' zal er dit jaar een uitverkochte show spelen!

Het Depot - alle concerten
Het
Don't be shy, come say hi

Organiseer een festival op jouw school!