StressFactor | De zomer van 2021: op het festivalterrein of toch niet?
Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
ik ga akkoord

De zomer van 2021: op het festivalterrein of toch niet?

Festivalkalender 2021

Hoe zal de zomer van 2021 eruitzien? Heel wat festivals lieten de afgelopen weken weten dat ze verplaatst of zelfs afgelast werden. Hoe staat de festivalzomer er nu voor? We zetten het even op een rijtje voor jullie!

1. Uitgestelde/alternatieve festivals

Pukkelpop hoopt op festival met volle capaciteit - 19 augustus t.e.m. 22 augustus 2021.
Tot nu toe is Pukkelpop één van de enige Belgische festivals die uitzicht hebben op een festival zoals we dat gewoon zijn. Grote festivals zijn toegestaan vanaf 13 augustus, en laat Pukkelpop nu net een week later plaatsvinden. Of het festival echt zal doorgaan, weten we over enkele dagen/weken.

Lokerse Feesten voorziet alternatief - 30 juli t.e.m. 8 augustus 2021

De Lokerse Feesten kijkt hoopvol naar de zomer en werkt volop aan een alternatief. Internationale artiesten zullen daar niet aanwezig zijn, maar aan kwaliteit boeten ze niet in. De organisatie hoopt hun kleinschaliger alternatief uit de doeken te kunnen doen vanaf het moment dat ze meer zekerheid hebben.

Geen Gladiolen, wel Oogst – 24 t.e.m. 28 augustus 2021
Gladiolen deelde ook mee dat het festival wordt uitgesteld naar volgend jaar en prikt een nieuwe datum. Het festival zal plaatsvinden op 3 en 4 juni 2022. Tegelijkertijd roept de organisatie iedereen op om zich te laten vaccineren aangezien dat de enige manier is om weer samen te kunnen feesten in 2022. Ten slotte organiseren zij dit jaar Gladiolen Oogst, een reeks van vijf muzikale zomeravonden die plaatsvindt van 24 tot en met 28 augustus 2021.

Tomorrowland als afsluiter van de zomer – 27 t.e.m. 29 augustus & 3 t.e.m. 5 september 2021
Hoewel redelijk wat festivals reeds aankondigden dat ze deze zomer niet zullen doorgaan, blijft Tomorrowland optimistisch en hoopvol naar de toekomst kijken. De organisatie mikt op een volwaardig internationaal festival zoals andere jaren en verplaatst het festival voorlopig naar eind augustus en begin september. De organisatie hoopt dat de situatie tegen die tijd verbeterd zal zijn.

Geen Sunrise Festival dit jaar, maar Sunset Festival heet je welkom – 28 t.e.m. 29 augustus & 4 t.e.m. 5 september 2021
Na Best Kept Secret, Grapop Metal Meeting en Primavera Sound besliste de organisatie van Sunrise Festival eveneens om het festival dit jaar niet te laten doorgaan. Het festival zal plaatsvinden van 24 tot en met 26 juni 2022. Maar niet getreurd want dit jaar trekt het kleinschalige Sunset Festival net als in 2020 naar de Lilse Bergen op 28 en 29 augustus en 4 en 5 september 2021.

Les Nuits Botanique blijft optimistisch – 8 t.e.m. 26 september 2021
Na Tomorrowland kondigde ook de Brusselse concertzaal Botanique aan dat Les Nuits Botanique verplaatst wordt van mei naar september. De organisatie hoopt het festival te kunnen organiseren van 8 tot en met 26 september 2021.

Rock Werchter wordt Werchter Parklife - Juli 2021
De volledige maand juli zullen er kleine concerten plaatsvinden op de festivalweide van Rock Werchter. Bazart, Niels Destadsbader, Bart Peeters, Lil Kleine, Emma Bale en vele andere Belgische en Nederlandse talenten zullen het festivalgevoel een beetje terugbrengen.

Lokerse

2. Afgelaste Belgische festivals

Geen tiende editie van Extrema Outdoor in 2021 – 3 t.e.m. 5 juni 2022
Extrema Outdoor vierde dit jaar normaal gezien zijn tiende verjaardag, maar ook hier steekt het coronavirus een stokje voor. Het house- en technofestival in Houthalen-Helchteren wordt uitgesteld en staat gepland van 3 tot en met 5 juni 2022. “We bekijken de mogelijkheden van een schaalbare editie in september, wat ons zal toelaten om flexibeler te zijn dan een festival op volle kracht. We willen ten volle gebruikmaken van elke kans die we krijgen.”, aldus de organisatie.

Graspop Metal Meeting terug in 2022 – 16 t.e.m. 19 juni 2022
Ook de 25ste editie van Graspop Metal Meeting moet wijken voor het coronavirus. “We nemen deze beslissing met pijn in het hart, maar weten wel dat het de enige juiste is.”, aldus Peter Van Geel van Graspop. Het festival zal volgend jaar plaatsvinden van 16 tot en met 19 juni. Op de laatste dag kunnen de festivalgangers genieten van een exclusieve Benelux-show van Aerosmith.

Couleur Café verplaatst naar 2022 - 24 t.e.m 26 juni
Het Ossegempark aan de voet van het Atomium zal dit jaar niet overspoeld worden door enthousiaste festivalgangers. Couleur Café besloot het festival uit te stellen naar volgend jaar omwille van een gebreik aan perspectief. De organisatie ziet iedereen volgend jaar graag komen van 24 tot en met 26 juni 2022.

Ook Werchter kiest voor zomer 2022 – 30 juni t.e.m. 3 juli 2022
Niet alleen Rock Werchter, maar ook Werchter Boutique en TW Classic worden verplaatst naar 2022. De organisatie wil de fans en artiesten enkel de beste Rock Werchter ervaring bieden. Iets wat jammer genoeg onmogelijk is in de huidige omstandigheden. Er werd nog geen nieuwe datum aangekondigd voor Werchter Boutique en TW Classic, maar we kunnen wel al uitkijken naar de volgende editie van Rock Werchter die plaats zal vinden van 30 juni tot en met 3 juli 2022. De eerste headliner die daar zal optreden is Pearl Jam.

Woo Hah! komt volgend jaar terug - 8 t.e.m. 10 juli 2022
Ook Woo Hah! zal dit jaar niet doorgaan in juli aangezien er te veel onzekerheden zijn omtrent de beschikbaarheid van de artiesten en de maatregelen. De organisatie is volop bezig om er volgend jaar een legendarische editie van te maken op 8, 9 en 10 juli 2022.

Tiense Suikerrock wacht af tot 2022 - 28 t.e.m. 31 juli 2022
De organisatie van Suikerrock besliste kort na Cactusfestival en Melkrock om ook dit jaar het festival te annuleren. Volgend jaar kunnen we terecht op Suikerrock van 28 juli tot en met 31 juli 2022. Ondertussen geeft het Suikerrockteam de moed niet op. Zij werkten de voorbije weken aan een knallend alternatief waarover meer prijsgegeven zal worden wanneer ze definitief weten wat er toegelaten zal zijn.

Graspop

3. Afgelaste buitenlandse festivals

Ook geen Balaton Sound dit jaar
Balaton Sound, een festival waarvoor talrijke Belgen ieder jaar afreizen naar Hongarije, maar dit jaar zal het anders zijn. Ook Balaton Sound besloot dit jaar geen festival te organiseren, maar blikt vooruit op een leuke editie in juli 2022. Kocht je in 2020 of 2021 een ticket aan voor Balaton Sound? Dan krijg je hiermee volgend jaar nog steeds toegang of je kan ervoor kiezen om je geld terug te krijgen.

Duitse festivals moeten eraan geloven
Ook in Duitsland gooit de coronacrisis heel wat roet in het eten en worden er enkele festivals geannuleerd. Deichbrand, Hurricane, Southside, Rock am Ring, Rock im Park, SonneMondSterne en Greenfield festival zullen er komende zomer niet doorgaan. Duitse festivalliefhebbers blijven hoopvol over festivals die tegen het einde van de zomer georganiseerd worden, zij blijven voorlopig gewoon plaatsvinden.

Primavera Sound in Spanje verplaatst
Ook het Spaanse Primavera Sound kondigde aan dat het festival dit jaar geannuleerd wordt. Heel wat optredens van onder andere Gorillaz, The Strokes en Tame Impala vallen in het water. De organisatie belooft zijn twintigste verjaardag volgend jaar dubbel zo hard te vieren.

Nederlands festival Best Kept Secret afgelast
Onze noorderburen beslisten dat Best Kept Secret niet doorgaat in 2021 en de reeds gekochte tickets vergoed worden vóór 31 maart. De organisatie kijkt hoopvol naar de toekomst en hoopt er in 2022 een onvergetelijke editie van te maken.

Balaton

Volgend jaar is StressFactor LIVE terug!

Zin om je speelplaats om te toveren tot een cool festivalterrein?
Schrijf je school hier in!
Don't be shy, come say hi

Organiseer een festival op jouw school!