StressFactor |
Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
ik ga akkoord

Freaquency gaat met pensioen

Nee, dit is geen fake news

Je hoorde het misschien vanmorgen al op de radio en nee, het is spijtig genoeg geen 'fake news': Freaquency gaat met pensioen!

De geboorte van Freaquency

Het begon allemaal in 2011 voor Simon De Cock, toen nog een doodgewone tiener met een grote passie voor muziek. Hij begon samen met een klasgenoot, Gilles De Bruyne, te experimenteren met dj'en en zo werd het dj-duo 'Freaquency' geboren.

Het echte begin van Simon als Freaquency kwam er nadat hij en Gilles hadden beslist om elk hun eigen ding te gaan doen. Simon zette de naam Freaquency voort en Gilles begon zijn carrière als Onepack.

Djduo

De officiële start van Freaquency

2012 was voor Simon eigenlijk de officiële start van zijn carrière als Freaquency. Als 18-jarige dj, die daarvoor enkel draaide op fuifjes en verjaardagsfeesten, nam hij deel aan MNM Start To DJ.

Naar eigen zeggen ging hij toen met veel geluk lopen met de overwinning. Dit zorgde voor een enorme boost in zijn carrière. Zo mocht hij in 2013 voor de eerste keer op een festival draaien. Summer Festival zal voor altijd een speciaal plaatsje in zijn hart hebben door deze onvergetelijke eerste aanraking met de festivalwereld.

Starttodj

De kinderdroom van Freaquency

Na een tijdje kwam Simon in aanraking met Ken, die tot op heden nog altijd de manager en booker is van Freaquency. Samen met Ken beleefde Freaquency zijn eerste echte festivalzomer. Hij mocht voor de eerste keer spelen op Tomorrowland, de kinderdroom van elke dj. Het was voor hem echt onwerkelijk om daar backstage al zijn idolen tegen te komen.

Tomorrowland

De Stress(Factor) van Freaquency

Natuurlijk heeft Freaquency ook samen met ons gedraaid op heel wat StressFactor festivals. Hij vormde voor deze 'showkes op zich', zoals hij ze zelf noemt, een team met MC Pyro en Sakso. Voor Simon was het vooral geweldig om te zien hoe hard de leerlingen genoten van hun eerste festivalervaring.

Stressfactor

Het hoogtepunt van Freaquency

Als Simon echt één hoogtepunt moet kiezen, dan zegt hij zijn set samen met MC Pyro op Laundry Day 2016. Dat jaar wilde Laundry Day terugkeren naar de basics en een beetje afstappen van het commerciële. Toch was er één commerciële stage op het terrein, waar Freaquency moest draaien, en daar kon je de hele dag lang over de koppen lopen. Na zijn set bleven de mensen maar klappen en dat zorgde ervoor dat Freaquency zich niet alleen een dj voelde, maar ook echt een artiest.

Laundryday2016

De veelzijdigheid van Freaquency

Simon prijst zichzelf heel gelukkig dat hij zoveel verschillende dingen heeft mogen doen in zijn carrière. Hij stond op festivals, draaide op fuiven, zette studentenfeesten op stelten, zorgde voor de groove in verschillende clubs en voorzag onder andere StressFactor en Route Du Soleil van zalige dj-sets.

Freaquency was volgens velen ook een meester in het aanpassen aan zijn publiek. Elk publiek is nu eenmaal anders en hij wist als geen ander in te spelen hierop.

Veelzijdig

De nieuwe uitdaging van Simon

Als Freaquency heeft Simon al zijn doelen bereikt en zijn al zijn dromen waar geworden. Hij vond voor zichzelf dat hij moest stoppen op een hoogtepunt en dat hij helemaal klaar is voor nieuwe uitdagingen in het leven.

Deze ochtend maakte hij dan ook bekend op MNM bij Peter Van de Veire dat deze zomer zijn laatste zal zijn als Freaquency.

Vanaf September mag je hem gewoon weer aanspreken als Simon De Cock, de goedlachse en spontane jongeman uit Gent.

Einde
Don't be shy, come say hi

Organiseer een festival op jouw school!