StressFactor | James Blake, Franz Ferdinand en nog 21 mooie namen voor Pukkelpop!
Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
ik ga akkoord

James Blake, Franz Ferdinand en nog 21 mooie namen voor Pukkelpop!

De affiche mag vandaag een extra gaatje in de broeksriem maken met 23 frisse indie-namen

Het is 16u, wat betekent dat we opnieuw namen voor pukkelpop 2019 kunnen verwachten. De organisatie liet de voorbije dagen al Rock, Urban en Dance namen op ons los. Vandaag is het de beurt aan het potje met Indie namen. James Blake, Franz Ferdinand en The Streets staan bovenaan het lijstje van 21 nieuwe namen! Morgen krijgen we meer info over het camping én glamping verhaal op Pukkelpop.

Op maandag 25 februari om 13u gaat ook de ticketverkoop van start!

LINE UP: VRIJDAG 16 AUGUSTUS 2019

Naast James Blake nog meer meeslepende breekbare muziek van Big Thief, de Ierse liedjessmid Dermot Kennedy wordt ook een hele grote, indiefolk-koningin Sharon Van Etten, het experimentele geluidenbos van Yves Tumor & It’s Band en Portland – de finalist van Humo’s Rock Rally 2016, en winnaar van De Nieuwe Lichting 2018; vorig jaar nog te zien in The Buzz, een gepimpte lijnbus op het festivalterrein en feest wordt het zonder twijfel met Franz Ferdinand.

Wxirn1Hr

"“Indie, afgeleid van het Engelse 'independent' wat ‘onafhankelijk’ betekent, is een alternatief muziekgenre dat al sinds jaar en dag is verankerd binnen de Pukkelpopprogrammatie. Vooral de DIY-houding, de zin voor experiment en het vastberaden varen van een eigen koers zijn een perfecte match met het DNA van Pukkelpop.”"

Chokri Mahassine, organisator Pukkelpop

LINE UP: ZATERDAG 17 AUGUSTUS 2019

Op zaterdag The Streets, aan te stippen met rood, net zoals de prachtig gelaagde countrysoul van Whitney, Parcels grossiert dan weer in electropop & discosoul, er is de luilekkere fuzz-pop van Penelope Isles, voor psychedelica druk Pond, voor rauw, rock en ruig neem je een kijkje bij LIFE en het is ook intens uitkijken naar de exclusieve dj-set van Mike D, rapper en medebezieler van de mythische Beastie Boys.

Dewixhpi

LINE UP: ZONDAG 18 AUGUSTUS 2019

Voor de laatste dag van Pukkelpop wordt zorgvuldig gekozen voor de orkestrale, atmosferische popsongs van Anna Calvi, de pakkende liedjes van singer songwriter Cavetown, I Don’t Know How But They Found Me, de alt-pop band rond frontman Dallon Weekes – ex-bassist van Panic! At The Disco, voor mysterieuze psychedelische pop uit Nieuw-Zeeland programmeer je Connan Mockasin in je PKP-app, fans van pakkende songs en dreunende bassen volgen Two Feet en voor experimentele rock zonder ingewikkeld gedoe, kan je gerust aankloppen bij Yeasayer. De bonte zotpourri komt van Bodega, Zuid-Korea's grootste indieband luistert naar de naam Hyukoh en The Beths, dat is slimme gitaarpop met een tien voor taal.

Gdkwpkwi
Don't be shy, come say hi

Organiseer een festival op jouw school!