StressFactor | Suikerrock stopt ermee!
Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
ik ga akkoord

Suikerrock stopt ermee!

Geen nieuwe editie meer door stadsbestuur.

Bitterzoet snoepgoed in onze schoenen vandaag want Suikerrock 2020 zal een bijzondere, onvergetelijke, maar jammer genoeg ook afscheidseditie worden. Van 31 augustus tot en met 2 juli zal het Tiense festival voor de laatste keer plaatsvinden. White Lies en The Sisters of Mercy zijn de eerste namen voor de 34e en laatste editie.

Duidelijke boodschap naar het stadsbestuur!

Suikerrock was 34 jaar lang, samen met Tiense Suiker, hét belangrijkste uithangbord van de stad Tienen. Suikerrock was een pionier in het Belgische festivallandschap, met dank aan de honderden, zelfs duizenden vrijwilligers over de jaren heen. 34 jaar lang hebben partners, investeerders en vrijwilligers het beste van zichzelf gegeven. Onbaatzuchtig en met volle overgave voor het welzijn en de uitstraling van deze stad. Helaas moeten we vaststellen dat het huidige Tiense stadsbestuur geen respect toont voor het unieke en belangeloze werk van zowel Suikerrock als haar partners en vrijwilligers. Dit respect zou moeten blijken uit daden, niet uit loze woorden. Het is dan ook bijzonder jammer om vast te stellen dat dit bestuur afspraken en beloftes niet nakomt en/of herroept, waardoor ze Suikerrock de opties voor de toekomst (die in het stadscentrum en op de Grote Markt ligt) ontneemt. Suikerrock is voor dit stadsbestuur geen prioriteit meer, en we kunnen dan ook niet anders dan deze beslissing nemen. Zonder de onvoorwaardelijke steun van het stadsbestuur heeft het geen zin meer. Tienen verliest zo haar unieke, levendige en tintelende uithangbord.

Suikerrock

LINE UP 2020

Uit respect voor alle Tienenaars, alle festivalliefhebbers, onze fans, onze medewerkers en onze partners willen we er nog één keer een lap op geven. De Suikerrock ‘Farewell Edition’ wordt een afscheid in schoonheid en zal plaatsvinden van donderdag 30 juli tot en met zondag 2 augustus. Op donderdag 30 juli met een ‘Farewell Party’ op de Grote Markt. Vanaf vrijdag 31 juli start het festival in het volledige stadscentrum, met de gekende elementen zoals de Foodtruck Corner, DJ-Stage en Acoustic Stage. Ook op die dag een Throwback Line-Up op het hoofdpodium, met alleen groepen die al eens bij ons op de planken stonden in de voorbije 33 jaar. The Sisters of Mercy en White Lies zijn hiervoor de eerste namen. Zaterdag en zondag blijven twee traditionele Suikerrock dagen, met op zondag de traditionele Family Day.

Schermafbeelding
Don't be shy, come say hi

Organiseer een festival op jouw school!