StressFactor | Is dit de line-up van Pukkelpop 2023?
Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
ik ga akkoord

Is dit de line-up van Pukkelpop 2023?

Billie mania!

Over enkele dagen maakt Pukkelpop de eerste namen bekend. Ze doen dit op woensdag 1 februari met een mysterieuze container in het centrum van Hasselt. Wij zetten de kanshebbers voor jullie op een rijtje, of Billie Eilish erbij zal zijn? Wij denken alvast van wel ;)

1. BILLIE EILISH

We kunnen er bijna niet meer om heen, Pukkelpop teast al een heel jaar naar de komst van Billie Eilish. Haar laatste passage in 2019 zal nog steeds in vele hun geheugen gegrift staan. Het feit dat Billie in augustus op tour is in Europa (Sziget Festival, Rock en Seine en Reading and Leeds) doet ons alvast dromen van een komst naar Pukkelpop 2023! Eind 2022 hintte pukkelpop ook al naar een komst van Billie Eilish door het lanceren van hun BILLIE-I-WISH wishlist. Heb jij nog meer aanwijzingen nodig dat Billie naar Pukkelpop afzakt?

Bekijk het tourschema van Billie Eilish
02

2. MACKLEMORE

Macklemore is een graag geziene gast in België. Op maandag 17 april staat hij nog in Vorst Nationaal, maar het lijkt erop dat hij deze zomer nog een tijdje langer in Europa zal blijven. Zo kondigde hij al shows aan in Frankrijk, Zwitserland en Noorwegen. Dat allemaal rond Pukkelpop. In 2014 en 2018 stond hij al eens op Pukkelpop, dus een belletje van Pukkelpop zal hij zeker beantwoorden ;)

Bekijk het tourschema van Macklemore
1912

3. THE KID LAROI

The Kid Laroi is nog maar 19 jaar en staat nu al vanboven op de wishlist van de meeste Pukkelpoppers. Vorig jaar stond hij nog twee keer op Werchter. Daar werd het duidelijk dat Laroi een heel jong publiek aantrekt, de passage op Werchter Classic, werd er dan ook eentje om snel te vergeten. Op Pukkelpop zou het tieneridool echter helemaal omarmd worden door het jonge publiek. The Kid Laroi heeft voorlopig nog geen tourdata aangekondigd in Europa, maar hij brengt later dit jaar wel een nieuw album uit. En bij een nieuw album volgt er altijd een tour. Fingers crossed!

Beluister het eerste nummer van het nieuwe album van The Kid Laroi
The

4. IMAGINE DRAGONS

Dan Reynolds en co stonden in 2018 en 2019 net zoals Billie EIlish en Macklemore al eens op Pukkelpop. Tijd voor een nieuwe kans in 2023? Imagine Dragons staan in augustus op de line-up van verschillende festivals (o.a. Polen, Frankrijk, Engeland, Slovakije) maar dus nog geen festivalshows in België.

Tourschema Imagine Dragons
Dsc0450

5. MAJOR LAZER / NETSKY / CHARLOTTE DE WITTE

Wie zal Pukkelpop dit jaar afsluiten? Krijgt Charlotte de Witte na haar 'mislukte' passage vorig jaar een tweede kans? Of maakt Netsky een langverwachte terugkeer naar de weide in Kiewit? Netsky werd in 2021 al eens aangekondigd als afsluiter voor pukkelpop, maar die editie ging toen niet door wegens corona. Indien Pukkelpop het niet in eigen bodem gaat zoeken, is er nog altijd Major Lazer. Na een lange onderbreking zijn ook zij terug aan het touren. Past Pukkelpop in hun tourschema?

Netsky

6. HALSEY / ELLIE GOULDING

Girlpower! Zowel Halsey als Ellie Goulding zijn terug van weggeweest. Hun laatste passages dateren respectievelijk van 2017 en 2015. Lang geleden dus! Halsey prijkt in juni op de affiche van verschillende Spaanse festivals, terwijl Ellie Goulding in juni dan weer terug te vinden is op Pinkpop in Nederland en eind september in Duitsland. Tijd genoeg voor een tussenstop op Pukkelpop?

Tourschema Ellie Goulding
Ellie

7. NOSTALGIE: THE KILLERS / AKON

Een snuifje nostalgie op Pukkelpop? Dan zit je goed met The Killers, de Amerikanen touren in augustus door Engeland en Ierland. Ze hoeven dus nog maar enkel de kleine oversteek naar België te maken. Nog niet genoeg nostalgie gehad? Tijdens het weekend van Pukkelpop prijkt niemand minder dan AKON als headliner op het affiche van een Zweeds festivals Blockfest. Zouden we na Sean Paul in 2022 een nieuwe legende op de weide van pukkelpop kunnen krijgen?

AKON op Blockfest
B23

8. SKRILLEX / CHASE & STATUS / LUUDE

Zei er iemand Boiler Party? Met namen als Skrillex, Chase & Status, Luude, Modestep en Sub Focus maar ook Diplo, Kygo en I Hate Models in de buurt liggen de namen voor de boiler room alvast voor het oprapen.

Wisten jullie trouwens dat Skrillex een metamorfose heeft ondergaan? Ö

Check de drum and bass line-up van FM4 Frequency
Screenshot

9. JOOST KLEIN

3e keer, beste keer? Na 2 jaar de Main Stage in vuur en vlam te zetten. Mogen we hopen op een 3e keer Joost Klein op Pukkelpop? Na zijn vorige shows is hij een echte publiekslieveling geworden, maar kan Joost Klein zichzelf nog eens overtreffen?

Joost

10. BELGEN / NEDERLANDERS

Dikke, Antoon, Coely, Gladde Paling, Natte Visstick, Olivia, Berre, Boef en Cristian D lijken ons de voornaamste grote Belgische en Nederlandse kanshebbers voor een plekje op Pukkelpop 2023. Maar ook Lost Frequencies en Bazart behoren steeds tot de kanshebbers. Misschien is zelfs het nieuws van de reünie van XINK tot in Hasselt geraakt?

Cristian
Don't be shy, come say hi

Organiseer een festival op jouw school!