StressFactor | Van deze Belgische festivals heb je nog nooit gehoord!
Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
ik ga akkoord

Van deze Belgische festivals heb je nog nooit gehoord!

8 onbekende festivals, die zeker de moeite zijn!

Rock Werchter, Pukkelpop, Tomorrowland, iedereen kent ze wel. Maar heb je al eens van deze 8 onbekende festivals gehoord? Ze kosten vaak maar een fractie van wat de grote festival kosten en zijn vaak veel gezelliger! Check ze zeker even hieronder!

1. VESTILLE - LOMMEL

Misschien wel het meest besproken festival van 2019. Er zijn heel wat vragen over dit onbekende festival, maar alles lijkt er op dat Vestiville op 28, 29 en 30 juni gewoon zal doorgaan in Lommel. Met namen als Jason Derulo, Cardi B, Tyga en vele andere grote hiphopnamen werd er dit jaar een uniek festival uit de grond gestampt. Zien we jou daar?

Website Vestiville
Vestiville

2. UNICORN FESTIVAL - ANTWERPEN

Unicorn festival is een house, hip hop-festival in Antwerpen dat volgens de organisatoren behoort tot een van de meest 'open-minded' festivals van België. Vanzelfsprekend kan je op een unicorn rodeo rijden, even wat tijd in de glitterbox spenderen of genieten van een ben & jerry's ijsje. Want een festival met als hoofdsponsor Ben & Jerry's, daar moet je toch bij zijn op 6juli, niet?

Website Unicorn Festival
Unicorn

3. SJOCK FESTIVAL - GIERLE

Het Sjock Festival is sinds 1976 een festival voor alternatieve muziek in België. Sjock Festival vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 14 juli in de Kempense plaats Gierle. De eerste edities gingen vroeger zelfs nog door in de "hof van de pastoor". Vandaag is het een gezellig alternatief festival met namen als The Hives en Flogging Molly.

Website Sjock Festival
Sjock

4. KNEISTIVAL - KNOKKE-HEIST

Kneistival is een GRATIS pop- en rockfestival dat sinds 1986 jaarlijks in Knokke-Heist wordt georganiseerd. Het gratis festival vindt dit jaar plaats van 16 juli tot en met 21 juli op het Heldenplein in Heist. De optredens worden gespreid over verschillende dagen; meestal worden er twee optredens per dag geprogrammeerd. Dit jaar zijn er optredens van Laura Tesoro, Heideroosjes en veel meer!

Kneistival

5. MELKROCK - TIELT

Melkrock, officieel Melkrock Tielt, is een familiefestival dat jaarlijks wordt gehouden op recreatiedomein Watewy in Tielt. Het festival werd in 1998 opgericht door Stefaan Lambert, toenmalig uitbater van café De Melkweg, waar ook de naam van het festival van is afgeleid. Voor ons is dit het meest onbekende festival in de lijst, maar niets houd je tegen om het festival zelf te gaan ontdekken ;)

Website Melkrock
Melkrock

6. FIRE IS GOLD

Fire is gold is een nieuw festival in Vlaanderen. Hoewel er al enkele edities gepasseerd zijn, heeft het festival pas dit jaar naam gemaakt. Sinds Laundry Day aankondigde dat het als festival ging stoppen, gaven ze de fakkel door aan Fire is Gold. Fire is Gold is een urban, hiphop festival in Brussel dat zich focust op Muziek, Fashion en sports. Met namen als Zwangere Guy, Ronnie Flex, Broederliefde en vele anderen is dit een festival dat zeker niet uit je festivalkalender mag ontbreken.

Website Fire-Is-gold
Fire

7.. AMPERE FESTIVAL - ANTWERPEN

Ook ampere is een gloednieuw festival op de linkeroever in Antwerpen. De indoorclub ampere besloot dat het tijd werd voor een verjaardagseditie met een outdoor festival. Hou je van house? Kom dan zeker een kijkje nemen op dit gloednieuwe festival in Antwerpen op 25 augustus.

Website Ampere
Ampere

8. BIG BOUNCE FESTIVAL -

De naam van Big Bounce zegt het zelf al een beetje, naast het festivalgebeuren kunnen de volwassenen zich ook uitleven op tal van grote springkastelen die verspreid staan over het grote terrein! Een unieke gelegenheid waar je dus als 18+ je nog 1 keer kan uitleven als een puber! :)

website big bounce
Big
Don't be shy, come say hi

Organiseer een festival op jouw school!