StressFactor | 15 onbekende bands die je stiekem toch kent op Rock Werchter!
Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
ik ga akkoord

15 onbekende bands die je stiekem toch kent op Rock Werchter!

Van one-hit wonders tot artiesten die je gewoon even uit het oog verloren was.

Ga jij op ontdekking op Rock Werchter? Passeer dan zeker even bij de onderstaande 9 artiesten. Je kent hen misschien niet van naam, maar de nummers gaan je zeker bekend in de oren klinken!

1. SYML

SYML is Welsh voor ‘simpel’. Hij maakt folky nummers op piano en akoestische gitaar die tot de school behoren van Ben Howard en Bon Iver. Hij kleedt ze live aan met donkere elektronica. ‘Where’s my love’ (2017) is zijn eerste grote succes. Met 52 miljoen views op Youtube zal je dit nummer zeker al eens gehoord hebben.

ZATERDAG / 14u15-15u15 / KLUB C
Syml

2. VANCE JOY

Thuis in Australië breekt hij records. Geen enkel nummer stond langer in de hitlijsten. De jonge singer-songwriter mag aansluitend mee op de 1989 World Tour van Taylor Swift. Zij maakt een pianoversie van ‘Riptide’ die op haar beurt viraal gaat. En het was pas de tweede single van Vance Joy. Riptide zal je dus zeker wel herkennen.

DONDERDAG / 18u35-19u30 / MAIN STAGE
Vance

3. GRACE CARTER

Grace Carter heeft hetzelfde management als Dua Lipa en Lana Del Rey. Een mix van oerdegelijke soul en melodieuze hiphop. Het handvol nummers dat ze al op de wereld heeft losgelaten, verraadt een grote muzikale volwassenheid. Carter breekt niet echt met de regels maar ze is zo goed dat dat ook niet hoeft. Haar nummer 'Why her not me' klimt tegenwoordig in alle hitlijsten naar boven.

ZONDAG / 13u40 - 14u15 / KLUB C
Grace

4. YUNGBLUD

Niemand in de familie keek vreemd op toen Dominic Harrison op zijn zestiende liet weten dat hij niet langer naar school zou gaan. Harrison drukt als Yungblud een eigen stempel op die erfenis. Hij noemt zichzelf een sociaal geëngageerde kunstenaar die de protestliederen van vandaag brengt. Hij was de grote verrassing van Pukkelpop 2018 en zijn nummer "I love you, will you marry me'" werd al platgedraaid op Studio Brussel eerder dit jaar!

ZONDAG / 15u10 - 16u00 / MAIN STAGE
Yungblud

Organiseer je eigen festival op school!

Organiseer jij volgend jaar een mini-Rock Werchter op jouw school?
Vraag je startpakket aan!

5. TWO DOOR CINEMA CLUB

Two Door Cinema Club is genoemd naar een bioscoop in hun thuishaven Bangor, een kuststad in Noord-Ierland. Die heet eigenlijk Tudor Cinema. Two Door Cinema Club is eigenlijk de definitie van een festivalband. De muziek past gewoon op een weide ruikend naar festivalgras. Hun herkenbare nummers gaan je ongetwijfeld wel doen dansen!

ZATERDAG / 17u50 - 18u50 / THE BARN
Two

6. LIZZO

A star is born. Lizzo - naar het nummer ‘Izzo’ van Jay-Z - is een moderne reïncarnatie van Missy Elliott. Een ‘bopstar’ zoals ze zelf zegt. Een sterke performster die niet let op een stunt meer of een kledingstuk minder. Haar nummer 'Good As Hell' zal sowieso bekend in de oren klinken!

Speciale gast: Sasha, de dwarsfluit van Lizzo. Die heeft een eigen Instagram account met bijna 50.000 volgers.

ZONDAG / 13u00 - 13u40 / THE BARN
Lizzo

7. BEAR'S DEN

Bear’s Den maakt de mooiste meezingmuziek van de hele wereld. Nu eens melancholisch en ingetogen, dan weer uitbundig en vol vervoering. Americana maar dan uit Groot-Brittannië. Hun eerste Rock Werchter in 2016 was meteen een vijfsterrenconcert. Ondertussen kennen we allemaal hun nummer 'Agape' en kunnen we dus meezingen op hun optreden op Rock Werchter dit jaar!

ZATERDAG / 17u35 - 18u35 / MAIN STAGE
Bears

8. SWMRS

Steno voor ‘swimmers’. Synoniem voor vier punkrockers uit Californië die zowel van The Beach Boys als de Ramones houden. Hun debuutalbum werd geproducet door niemand minder dan Billie Joe Armstrong, de frontman van Green Day. De reden daarvoor is heel eenvoudig. Zijn zoon Joey is de drummer van de band. Hun nummer zal je niet meteen iets zeggen, maar je kan best een kijkje gaan nemen bij de zoon van Billie ;)

VRIJDAG / 18u45 - 19u25 / THE SLOPE
Swmrs

9. OUR LAST NIGHT

‘Shape of you’ van Ed Sheeran gehoord in een moshpitversie? Of ‘God’s plan’ van Drake met extra spierkracht? Dat moet ongetwijfeld Our Last Night zijn geweest. De Amerikaanse post-hardcore band houdt er namelijk van om heftige versies te maken van grote hits. Met succes want de filmpjes op YouTube zijn al miljoenen keren bekeken. ‘Dark horse’ van Katy Perry spant de kroon met 20 miljoen views. Herkenbare muziek is het dus zeker!

VRIJDAG / 20u30 - 21u35 / THE SLOPE
Our

WIL JE ER GRAAG BIJ ZIJN OP ROCK WERCHTER 2019?

Er zijn nog combitickets en dagtickets voor Donderdag, Zaterdag en Zondag beschikbaar.
Koop hier je tickets

Ga mee naar Balaton Sound!

Geniet een week lang met meer dan duizend landgenoten op de Belgian Camping vlakbij het Balaton Sound Festival in Hongarije.
Een strand aan het Balatonmeer, de Belgian Stage, zwembad, cocktailbar én elke dag ontbijtbuffet. Boek Full Story van 2 tem. 8 juli 2019.

Balaton_badpakken

BOEK NU JE REIS NAAR BALATON

Ga een week lang met onze influencer naar Balaton Sound in Boedapest (ism Journey of Sound)
Boek hier!
Don't be shy, come say hi

Organiseer een festival op jouw school!