StressFactor | Zijn dit de 3 headliners voor Pukkelpop 2020?
Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
ik ga akkoord

Zijn dit de 3 headliners voor Pukkelpop 2020?

Van Drake tot Dua Lipa

Hoewel het nog even wachten is tot pukkelpop 2020 kan je wel al je wishlist indienen. Welke artiesten mogen er volgens jou wel eens tot in Kiewit komen? Wij hebben alvast een lijstje gemaakt met kanshebbers.

Pukkelpop vindt dit jaar plaats van donderdag 20 augustus tot en met 23 augustus 2020 in Kiewit. Tickets kan je nu al kopen voor 205 euro i.p.v. 215 euro.

1. DUA LIPA

We worden alleen maar goedgezind als we kijken naar de geschiedenis van haar passages in België. In 2017 stond ze in november in de Lotto Arena en 9 maanden later op Pukkelpop. Dit jaar staat ze in mei in het Sportpaleis, een plaatsje op de main stage van Pukkelpop lijkt dus bijna een zekerheid. Het uitbrengen van haar nieuwe single "Don't Start Me Now" en een album binnenkort lijken dit alleen maar te bevestigen.

Tour Dua Lipa
Dua

2. BON IVER

Met een Scandinavische tour in augustus lijkt Bon Iver wel de grootste kanshebber voor een headlinerspot op Pukkelpop 2020. In april passeert hij nog in het sportpaleis maar uit het verleden weten we dat heel wat artiesten eerst in het sportpaleis staan, om dan in de zomer terug te keren voor de grote zomerfestivals.

Tour Bon Iver
Bon

3. DRAKE

Hopelijk heeft pukkelpop goed opgelet bij de twee optredens van Drake in het sportpaleis vorig jaar. Want wat een show was dat! Er circuleren fan made posters van Reading and Leeds festival in Engeland waar Drake op de line-up staat. Het gebeurt wel vaker dat artiesten na een succesvolle passage in het sportpaleis naar Pukkelpop trekken. Dat was eerder al het geval met Post Malone, Imagine Dragons, Dua Lipa en Kendrick Lamar. Zij stonden een jaar voor hun optreden op Pukkelpop al in het sportpaleis.

Tour Drake
Drake
Drake
Dit is voor alle duidelijkheid een poster gemaakt door een fan.

DE CANCELLERS: TRAVIS SCOTT en CHANCE THE RAPPER

En dan hebben we nog een eitje te pellen met deze twee heren. Travis Scott en Chance The Rapper zijn dit jaar meer dan ooit kanshebbers voor Pukkelpop. Ze stonden normaal gezien op respectievelijke 2018 en 2017 op Pukkelpop. We zijn nu al 2020 en de heren hebben het nog steeds niet goedgemaakt. Tijd dus om hun fout recht te zetten, denk je ook niet?

Tour Travis Scott
Travis

4. LANA DEL REY

Lana Del Rey tourt in februari doorheen Europa. Maar het lijkt erop dat ze België deze keer heeft overgeslagen. Met optredens bij onze noorderburen en onze Franse en Engelse vrienden voelen we ons een beetje in de steek gelaten. Zou ze het deze zomer dus komen goedmaken als headliner op Pukkelpop?

Tour Lana del Rey
Lana

5. OSCAR AND THE WOLF

Net zoals Dua Lipa stond Oscar and The Wolf voor het laatst in 2018 op de main stage van Pukkelpop. Eerder stonden ze ook al in 2016 op Pukkelpop. Als we die lijn doortrekken zou een passage in 2020 zeker niet uit te sluiten zijn. Hoewel het redelijk stil is rond Max Colombie en co zou Pukkelpop wel eens kunnen verassen met een Belgische naam. Oh ja Bazart stond in 2018 ook op Pukkelpop ;)

Tour Oscar And The Wolf
Oscar

6. BRING ME THE HORIZON

Bring Me The Horizon kwam vorig jaar met een nieuw album dat heel wat stof deed opwaaien. De metal sound was volledig weg en het 'pop'album deed heel wat ogen opengaan bij een nieuw publiek. Vorig jaar stonden ze nog op Rock Werchter en in Augustus zijn ze ook al in Duitsland gesignaleerd. Dat alles wijst op een optreden op Pukkelpop 2020!

Tour Bring Me The Horizon
Bring

7. NETSKY

Het is al een tijdje stil rond Boris Daenen. De laatste keer dat Netsky op Pukkelpop stond was alweer in 2015. Toen sloten ze de Main stage af met een spetterende show. Niemand verwacht dus in 2020 opnieuw een show van Netsky, totdat we opnieuw een teken van leven kregen. Nestky draait in april 2020 namelijk op het Nederlandse festival Paaspop. Spelen op Pukkelpop is eigenlijk een beetje als thuiskomen voor Boris natuurlijk :) Andere kanshebbers: Kygo, Flume, Armin Van Buuren, Meduza en Marshmello.

Tour Netsky
Netsky

8. HALSEY

Halsey lijkt steeds meer en mee te ontwikkelen als een echte popster! Na samenwerkingen met Yungblud, BTS, The Chainsmokers en Justin Bieber lijkt ze klaar om opnieuw terug te keren naar Pukkelpop! Het is alweer 3 jaar geleden sinds ze nog eens in België was. Met een show in de AB in maart lijkt de kans dus groot dat ze in Augustus terug op Pukkelpop zal staan?

Tour Halsey
Halsey

9. THE 1975

Nog zo een kanshebber, maar leadsinger Matthew Healy weet niet zo goed wat hij wil. Eerst zouden ze in februari een nieuw album droppen en in maart in België spelen. Nu hebben ze hun tour verplaats naar oktober 2020 omdat het album nog niet klaar is. Is de verplaatsing van hun tour een excuus om tijdens de zomer nog enkele festivaloptredens mee te pikken? We zullen het snel weten :)

Tour The 1975
Lollapalooza

10. DE BELGEN

We mogen zeker ook deze Belgen niet vergeten. Angele en broertje Romeo Elvis breken al het hele jaar potten en hun Nederlandse evenknie Zwangere Guy doet dat ook hier in Vlaanderen. IBE en Emma Bale zijn de jonkies die volgens ons een plekje op Pukkelpop verdienen.

Tour Angele
Angèle

WISHLIST PUKKELPOP 2020

Welke artiest zie jij graag op Pukkelpop 2020 zien? Jij kan de line-up mee bepalen!
Stuur je 3 favoriete artiesten in!
Don't be shy, come say hi

Organiseer een festival op jouw school!