StressFactor | 10 jonge talenten die je moet zien op Pukkelpop 2019!
Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
ik ga akkoord

10 jonge talenten die je moet zien op Pukkelpop 2019!

De jeugd neemt Pukkelpop over!

Duizenden jongeren trekken naar Pukkelpop om er 4 dagen lang te genieten van het festivalleven. Maar er is ook heel wat jong talent dat OP het podium zal staan. Van 17 jaar tot 24 jaar, van Billie Eilish tot Mura Masa. Ze zijn nog zo jong, maar reizen wel al de hele wereld rond. Terwijl jij je eerste pintje naar binnen speelt tellen zij hun miljoenen al.

1. JACIN TRILL (21) - ZONDAG - DANCE HALL

Als er twee rappers de nieuwe trap-generatie belichamen, zijn het wel Jacin Trill en Leafs. De eerste is bekend voor zijn hoge mompelstem en absurde ad-libs, terwijl de tweede graag losgaat met speelse autotune. De twee tieners doken samen de studio in voor ‘Based Universe’ én zijn nu ook samen op tour. Top-trap in ‘t kwadraat voor een moshpit tot de vierde macht.

Meer info
067Ee5A36D94

2. BILLIE EILISH (17) - ZONDAG - MAIN STAGE

Billie Eilish is een absolute wereldster in wording. En eigenlijk is ze daar zeventien jaar geleden ook letterlijk voor in de wieg gelegd, door haar muzikale mama en acteurpapa. Op achtjarige leeftijd gaat ze bij een kinderkoor, amper een paar jaar later schrijft ze haar eerste liedjes en in 2016 dropt ze als veertienjarige snotneus ‘Ocean Eyes’ op het internet. Vanaf dan was de Eilish-trein pas écht vertrokken. Haar dromerige indie-electropop is goed op weg om muziekrecords te verpulveren, zowel online als offline. Ondertussen heeft haar debuut-ep ‘Don’t Smile at Me’ al meer dan twee miljard streams op de teller staan. Waanzin. En die zal met haar debuutplaat ‘WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?’ alleen maar toenemen…

Meer info
0Aa8472168A9

3. JOOST (21) - VRIJDAG - MAIN STAGE

De eenhoorn bestaat en heet Joost Klein. De Nederlander is bekend op Youtube als EenhoornJoost en maakte vroeger vooral videos. Vandaag legt hij de focus op rap muziek. Vorig jaar kondigde hij in een nummer aan dat hij graag op Pukkelpop zou spelen. Het nummer bereikte de organisatie van Pukkelpop en hier is hij dan! Moeten wij ook eens proberen :)

Meer info
0201F6D6Bc56

4. JEREMY ZUCKER (21) - VRIJDAG - DANCE HALL

Geloof het of niet, maar Jeremy Zucker (21) is van opleiding een moleculaire biologiespecialist. Vandaag zweeft hij tussen indie pop, elektronische muziek en songteksten als 'all the kids are depressed'. Het is alsof je luistert naar Blackbear en Bon Iver in 1 nummer. Elektronische muziek met een boodschap!

Meer info
Cbbfd910277D

5. BLACKWAVE (22) - VRIJDAG - MAIN STAGE

Kiewit, hou je dochters binnen. Want de boys van Blackwave. zullen op Pukkelpop staan! Blackwave. is een creatief hip hop duo dat graag op het podium staat met jazz muzikanten. Chille muziek met een funky downtempo beat. Het talent druipt er vanaf!

Meer info
955E4C2E3F1F

6. BARNY FLETCHER (21) - ZATERDAG - DANCE HALL

Nog maar 21 jaar is deze jongenman. In 2017 downloadde hij wat beats van Youtube, maakte er een rap bij en postte regelmatig zijn muziek op Soundcloud. Vandaag deelt hij hetzelfde label met Dua Lupa en Lana del Ret.

Meer info
Barny

7. MISS ANGEL (19) - DONDERDAG - CLUB

Miss Angel is een goedgemutste rapper die alles heeft: enthousiasme, stage presence, flows, ritme en een goeie beat. 12 maanden geleden kwam ze voor het eerste kijken in de hip hop scene. Ze heeft nog maar enkele nummers maar is nu al de urban revolutie van 2019? Old school hip hop van de UK op Pukkelpop. Sowieso vuurwerk!

Meer info
Miss

8. POPPY (24) - ZONDAG - DANCE HALL

Haar eerste video postte ze op Youtube in 2014. 400 videos en miljoenen kijkers later is ze een waar internet fenomeen geworden, eentje die gewoon een voornaam nodig heeft. Samen met haar hypnotiserende stem en pastel gekleurde look probeert ze kunst en muziek te verenigen.

Meer info
Poppy

9. JORJA SMITH (23) - ZATERDAG - MARQUEE

Drake, Kali Uchis, Stormzy… dit zijn maar een paar van de sterren waarmee ze de voorbije jaren al heeft samengewerkt. Ze werden direct verliefd op haar en doken met haar de studio in. Ze haalt haar inspiratie uit Lauryn Hill en Amy Whinehouse. Ze is pas 23 jaar maar haar stem lijkt alsof die al een hele generatie meekan. Luister maar gewoon naar haar debut 'Lost & Found'

Meer info
D85A0C4E65F5

10. MURA MASA (23) - VRIJDAG - MAIN STAGE

Stel je voor dat je gewoon een normale tiener bent die woont op het eiland van Guernsey. Saai! Dan drop je toch gewoon wat beats op Soundcloud en .. BAM! 4 jaar later krijg je twee Grammy nominaties en duik je de studio in met ASAP Rocky, Nao, Charli XCX en Damon Albarn. Mura Masa brengt tropical house met een ritme en een absurd gevoel van catchy melodiën.

Meer info
3Cff4448Dede
Don't be shy, come say hi

Organiseer een festival op jouw school!